Σχετικά με μας

www.xyloepiplo.gr

Ποιοι είμαστε

Διευθυντής ιστοτόπου: Κώστας Σιμόπουλος, δασολόγος ΑΠΘ – Εκδότης εξειδικευμένων περιοδικών και βιβλίων για το ξύλο και το έπιπλο.

Ο ιστότοπος www.xyloepiplo.gr γράφεται με αίσθηση ευθύνης σε συνεργασία με μία άτυπη ομάδα από μάστορες, εμπειρογνώμονες, τεχνολόγους, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, χημικούς, προγραμματιστές κτλ., με κοινό χαρακτηριστικό όλων την αγάπη και το μεράκι τους για το ξύλο και τη δουλειά τους.

Η θεματολογία μας εστιάζει στα τελικά προϊόντα του ξύλου (έπιπλα/επιπλώσεις, κουφώματα, δάπεδα, διακοσμήσεις, ειδικές κατασκευές, προϊόντα λεπτοξυλουργικής κτλ.), με γνώμονα τις σημερινές ανάγκες των καταναλωτών.

Ο στόχοι μας

ΣΤΟΧΟΣ 1► Να διαδώσουμε και να διευρύνουμε τις χρήσεις το ξύλου στην Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών και της διακόσμησης, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου περνάμε τη ζωή μας, όπως: κατοικίες, εξοχικά, γραφεία, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, φροντιστήρια, τράπεζες, δημόσιοι χώροι κτλ.

ΣΤΟΧΟΣ 2 ► Να βοηθήσουμε το ευρύ καταναλωτικό κοινό να εξοικειωθεί με το ξύλο και τα προϊόντα ξύλου από τεχνικής και εμπορικής πλευράς, ώστε οι καταναλωτές να είναι σε θέση να διακρίνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός προϊόντος και να επιλέγουν το αξιόπιστο και το κατάλληλο γι’ αυτούς προϊόν.

ΣΤΟΧΟΣ 3 ► Να καλλιεργήσουμε και να εδραιώσουμε για πάντα αυτή την ωραία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, ανάμεσα στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και στους Έλληνες κατασκευαστές, για να μην χαθεί ποτέ από τα ελληνικά χέρια η αγορά των επίπλων/επιπλώσεων και των ξυλουργικών κατασκευών.

ΣΤΟΧΟΣ 4 ► Να εξυψώσουμε τη σημασία του ξύλου στον πολιτισμό της καθημερινής μας ζωής. Το ξύλο ως ανόθευτο υλικό αφυπνίζει την οικολογική μας συνείδηση. Η δε παρουσία του στους χώρους της αστικής μας ζωής κατευνάζει την ασχήμια των κατασκευών και ανακουφίζει την ψυχή των ανθρώπων.

ΣΤΟΧΟΣ 5 ► Να αναδείξουμε τα επαγγέλματα του ξύλου στο χώρο των κατασκευών και της διακόσμησης και να τα κάνουμε ελκυστικά για τους νέους και τις νέες, σε μια εποχή όπου: μόδα, οικολογία, τεχνολογία CNC, ξεχασμένες παραδοσιακές τεχνικές, εξατομικευμένα προϊόντα, νέες τάσεις ζωής, κτλ., όλα είναι υπέρ του ξύλου!

Αυτοί είναι οι πέντε άξονες πάνω στους οποίους σκοπεύουμε να κινηθεί από δω και στο εξής η θεματολογία μας. Αν τα ενδιαφέροντά σας συμπίπτουν με τα δικά μας πιστεύουμε πως θα σας φανούμε χρήσιμοι, σε καιρούς μεγάλων και μικρών αλλαγών σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ