ΑΞΕΣΟΥΑΡ/ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΠΛΩΝ: Τι «παίζουν» σήμερα παγκοσμίως BLUM, Hettich, Hafele, Grass και Salice

Η τεχνολογία στον τομέα των μηχανισμών και αξεσουάρ επιπλοποιίας, καθώς και ειδών κιγκαλερίας δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει με νεωτερισμούς που απλοποιούν τη λειτουργία των επίπλων και τα κάνουν ως καταναλωτικά αγαθά πιο ελκυστικά και πιο λειτουργικά.
Ας δούμε τι μας προτείνουν οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα – τα προϊόντα τους κυκλοφορούν σ’ όλο τον κόσμο- για τη διετία 2016-17, σύμφωνα με την παρουσίασή τους στη διεθνή έκθεση επεξεργασίας ξύλου της Ατλάντα (ΗΠΑ) IWF τον περασμένο Αύγουστο.

BLUM

Συστήματα AVENTOS
Τα συστήματα AVENTOS είναι ότι καλύτερο υπάρχει για τα ντουλάπια που βρίσκονται ψηλά και δύσκολα μπορούμε να τα φτάσουμε.
Οι πόρτες ανοίγουν άνετα προς τα επάνω και δεν εμποδίζουν καθόλου με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης πρόσβαση στο εσωτερικό των ντουλαπιών χωρίς να εμποδίζονται οι υπόλοιπες εργασίες στην κουζίνα.
Οι πόρτες του συστήματος AVENTOS κλείνουν πολύ μαλακά χάρη στους μηχανισμούς BLUMOTION.

TIP-ON BLUMOTION
Ο μηχανισμός TIP-ON BLUMOTION για τα LEGRABOX συνδυάζει την μηχανική υποστήριξη TIP-ON για άνοιγμα με μαλακό και αθόρυβο κλείσιμο της πόρτας BLUMOTION.
Οι δύο αυτοί μηχανισμοί συνδυάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρεται βελτιωμένο άνοιγμα και κλείσιμο των συρταριών χωρίς πόμολο σε κουζίνες και σε ολόκληρο το σπίτι.
Η συναρμολόγηση του μηχανισμού TIP-ON BLUMOTION είναι εύκολη και απλή.

Hettich

Συστήματα για συρόμενες πόρτες Grant
Οι μηχανισμοί Grant αποτελούνται από βελτιωμένα υλικά και νέα εξαρτήματα, καθώς και βελτιωμένα συστήματα τοποθέτησης για τις σειρές Grant SD, HD και XHD.

Οι τρεις αυτές σειρές συρόμενων μηχανισμών κατασκευάζονται πλέον από υψηλής ποιότητας εξαρτήματα αλουμινίου και από ροδάκια ακριβείας ώστε η απόδοση τους να είναι απόλυτη.
Οι επάνω ράγες αλουμινίου έχουν σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να τοποθετούνται εύκολα. Οι βελτιωμένου τύπου οδηγοί και τα «στοπ» κρύβουν όλο τον μηχανισμό προσφέροντας άριστη απόδοση και αντοχή.

Επιπλέον το σύστημα Grant XHD μπορεί να συνδυαστεί με συστήματα ανάρτησης από το ταβάνι ή τον τοίχο μαζί με τις σειρές Grant SD και Grant HD.
Πίσω από τους οδηγούς βρίσκεται ο νέος βραχίονας αλουμινίου ο οποίος προσαρμόζεται στον τοίχο και είναι αόρατος για μεγαλύτερη κομψότητα στην κατασκευή.
Η εταιρία προσφέρει διάφορες προσόψεις για τις τρεις αυτές σειρές.

Σύστημα συρταριών InnoTech Atira
Το σύστημα συρταριών InnoTech Atira της Hettich είναι πλήρες: ευθείες γραμμές, καθαρά σχήματα, διαφορετικοί χρωματισμοί και μια ποικιλία από επιπρόσθετα στοιχεία τα οποία συμπληρώνονται από ευέλικτες λύσεις οργάνωσης του εσωτερικού χώρου των συρταριών.
Οι μηχανισμοί InnoTech Atira συνδυάζουν τις έξυπνες λύσεις με την υψηλή απόδοση.

Το γραμμικό σχέδιο των μηχανισμών InnoTech Atira ταιριάζει σε κάθε σπίτι και προσφέρει ποικιλία διαφορετικών λύσεων για τα συρτάρια και τις προεκτάσεις.
Οι ξεχωριστές λύσεις οργάνωσης δημιουργούνται από μια πληθώρα στοιχείων που προσφέρονται, όπως οδηγοί τύπου TopSide ή DesignSide, χρώματα, πλάτη κλπ.

Παράλληλα είναι δυνατή η αναβάθμιση στον μηχανισμό TopSide ή DesignSide.
Δεν επηρεάζονται καθόλου τα σημεία που μπαίνουν οι βίδες και η πρόσοψη.
Τέλος, δεν υπάρχει περιορισμός στον τρόπο που θα σχεδιαστούν τα συρτάρια γιατί με τους μηχανισμούς InnoTech Atira το σχέδιο έρχεται να κολλήσει απόλυτα με την τεχνολογία.

Μηχανισμός για συρόμενες πόρτες SlideLine M
Ο μηχανισμός SlideLine M της Hettich είναι ένα σύστημα για πολλές εφαρμογές. Συγχωνεύεται απόλυτα με το φόντο, δεν παρεμβαίνει στο σχέδιο του επίπλου και προσδίδει την αίσθηση της κομψότητας στο όλο σύστημα.

Ο μηχανισμός τείνει να βελτιώνει την πρακτικότητα και το σχέδιο του επίπλου είτε πρόκειται για έπιπλα του καθιστικού ή για ράφια ή για εντοιχισμένα έπιπλα κουζίνας, έπιπλα μπάνιου και γραφείου.

Ο μηχανισμός SlideLine M δημιουργεί συνεχώς νέες δυνατότητες εφαρμογής:
Τα ράφια μεταμορφώνονται σε πολύ-λειτουργικά έπιπλα με συρόμενες πόρτες ώστε να δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα σύνθεση ανάμεσα στα ανοικτά και τα κλειστά τμήματα.

Οι πόρτες σταματούν μαλακά ώστε να μην προκαλείται φθορά στο έπιπλο.
Στους οδηγούς έχει ενσωματωθεί μηχανισμός αθόρυβης λειτουργίας.
Όταν πάνω στον ίδιο οδηγό βρίσκονται αρκετές πόρτες μαζί, ο μηχανισμός φρενάρει την κίνηση τους όταν η μια πόρτα πλησιάζει μιαν άλλη.

Hafele

Υποστηρίγματα, ορθοστάτες για ντουλάπια και έπιπλα μπάνιου, πόδια επίπλων

Για το 2016 η εταιρία Hafele μας έχει ετοιμάσει τρεις τελείως νέες σειρές από υποστηρίγματα, ορθοστάτες για ντουλάπια και έπιπλα μπάνιου και πόδια για έπιπλα – την παραδοσιακού στιλ LaFayette, την μεταβατικού στιλ Hannover και την σύγχρονη Prairie.

Τα είδη διατίθενται σε ξύλο δεσποτάκι, κερασιάς και δρυός με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά ο αριθμός των ειδών κιγκαλερίας που προσφέρει η εταιρία, συν το ότι εισαγάγει νέα σχέδια στη βιομηχανία.

Studio Collection
Η αποκλειστική σειρά Studio Collection της Hafele προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία συνδυασμών σε πόμολα σύγχρονου και παραδοσιακού στιλ και σε ποικιλία διαστάσεων ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

Ποικιλία υπάρχει και στο φινίρισμα των ειδών σε αποχρώσεις χρωμίου, νικελίου, ανοξείδωτου και μπρονζέ ώστε να ταιριάζουν σε σημερινές και μελλοντικές τάσεις.

Grass

ZBox
Ο μεταλλικός μηχανισμός συρταριών Zargen προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια στους κατασκευαστές ντουλαπιών την ποιότητα, την λειτουργικότητα και την ευελιξία που αναμένουν από τα συστήματα της Grass.
Σήμερα η εταιρία προσφέρει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά του μηχανισμού Zargen με κάτι ακόμα: Ο μηχανισμός απέκτησε ρουλεμάν και προσφέρεται με το όνομα ZBox.

Ο νέος αυτός μηχανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απλά συρτάρια και σε συρτάρια μεγάλου βάθους, σε συστήματα οδηγών και στα συστήματα αρχειοθέτησης Pendaflex.

Ο μηχανισμός ξεκίνησε σαν ιδέα και μεταμορφώθηκε σε ένα καινοτόμο προϊόν που καλύπτει της ανάγκες της αναπτυσσόμενης αγοράς.
Τοποθετήστε τον μηχανισμό Zargen σε ένα σύστημα συρταριών Grass και αμέσως δημιουργείτε ένα συρτάρι με μεταλλική προέκταση.

Η αντοχή των μηχανισμών κύλισης με την σθεναρή αλουμινένια κατασκευή του μηχανισμού Zargen προσφέρουν λύσεις με τις οποίες γίνεται εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος αφού η εγκατάσταση γίνεται πάρα πολύ απλά.

Ο μηχανισμός ZBox προσφέρεται σε ύψος των 85, 149 και 213 χιλιοστών και σε πλάτος των 350, 400, 470, 510 και 550 χιλιοστών ώστε να παρέχεται μεγάλη ευελιξία στις διαστάσεις των ντουλαπιών σας.

Μηχανισμός συρταριών Vionaro
Η Grass δημιούργησε ένα νέο είδος συρταριών με καθαρές και σαφείς γραμμές που συνδυάζονται απόλυτα με άριστη λειτουργική τεχνολογία. Αποτέλεσμα ο μηχανισμός συρταριών Vionaro.

Ο μηχανισμός Vionaro δημιουργεί ένα νέο σύστημα συρταριών με μοναδικό καινοτόμο σχέδιο, λεπτές διαστάσεις και ανθεκτικά υλικά.
Πρόκειται για ένα κυβιστικό σύστημα με διπλά τοιχώματα των 13 χιλιοστών ώστε ο εσωτερικός χώρος να είναι ευρύχωρος.

Τα στοιχεία του μηχανισμού κινούνται πάνω στο κρυφό σύστημα Grass Dynapro.
Ο συγκεκριμένος συνδυασμός προσφέρει άριστη απόδοση στην κύλιση του συρταριού χάρη στον μηχανισμό συγχρονισμού που διαθέτει.
Η λειτουργία των σλάιντ δεν αλλάζει ακόμα και όταν το συρτάρι περιέχει αντικείμενα μεγάλου βάρους, αν είναι μεγάλο σε διαστάσεις ή αν έχει ψηλές προσόψεις.
Ο μηχανισμός Vionaro επιτρέπει στο συρτάρι να ανοίγει με ελάχιστη δύναμη και λειτουργεί ομαλά χάρης χάρις στους χαμηλής τριβής μηχανισμούς ρουλεμάν από νάιλον.

Οδηγοί συρταριών Maxcess
Οι οικονομικοί οδηγοί Maxcess χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό άνεσης και ικανοποίησης. Ο μηχανισμός τοποθετείται κάτω από το συρτάρι για να μην χαλά την αισθητική μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό το άνοιγμα. Τοποθετείται εύκολα σε συμβατικού τύπου συρτάρια και διαθέτει σύστημα λείανσης λαδιού για απεριόριστη χρονικά ομαλή λειτουργία.

Ο οδηγός Maxcess αντέχει σε βάρη μέχρι 75 πάουντ και διαθέτει πιστοποίηση ANSI/BHMA grade 1. Τέλος, είναι ειδικά σχεδιασμένος για ντουλάπια με ή χωρίς πρόσοψη και μπορεί να συνδυαστεί με απλό συρτάρι από υλικό πάχους 16-19 χιλιοστών.
Τέλος, επειδή ο μηχανισμός δεν χρειάζεται μεγάλο άνοιγμα πάνω και κάτω από το συρτάρι, κάνει εύκολη την τοποθέτηση του συρταριού στο άνοιγμα του επίπλου που ήδη υπάρχει.

Salice

Μεντεσέδες Air
Η εταιρία Salice λάνσαρε άλλη μια νέα σειρά προϊόντων που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο της καινοτόμου εταιρίας, τον οποίο κατέχει εδώ και 50 χρόνια στην αγορά ειδών κιγκαλερίας.
Σήμερα μας προσφέρει τη σειρά Air από μεντεσέδες που ουσιαστικά δεν φαίνονται.

Οι μηχανισμοί διατίθενται σε δύο τύπους: μαλακής λειτουργίας που ανοίγουν το ντουλάπι ή που ανοίγουν το ντουλάπι με ένα απλό πάτημα και σε αποχρώσεις του νικελίου και του τιτανίου.

Η σειρά Air χαρακτηρίζεται ως ένα καινοτόμο και λειτουργικό σύστημα από κρυφούς μεντεσέδες σε σοφιστικέ γραμμή, μικρές διαστάσεις και πολύ υψηλή απόδοση.